010 33 00 560 info@mantor.se

Spolbil & kamerainspektion

Stopp i avloppet? Ingen skitsak för oss på Mantor!

Att ha ett avlopp som fungerar som det ska är något vi tar för givet. Men risken är stor att du någon gång drabbas av stopp i avloppet. Troligen när du minst anar det och när det är som mest olägligt, exempelvis julafton när hela släkten är på besök! Kan det bli värre? Ta det lugnt, vi löser det. Med egen spolbil kan vi rycka ut och lösa ditt avloppsstopp, snabbt och enkelt.

Förläng livslängden på rör och avlopp genom att spola förebyggande

Det är inte alltid läget är lika akut som ovan. Kanske upplever du att det luktar från avloppet eller att vattnet inte rinner undan som det ska. Då kan det vara läge att ringa oss på Mantor och boka en tid för spolning, innan släkten kommer!

Spola avloppet regelbundet

Vill du undvika att hamna i någon av ovanstående situationer kan det vara bra att spola rent ditt avlopp regelbundet. En allmän rekommendation är att göra det var tredje till femte år. På så vis håller du rör och avlopp fria från beläggningar som till slut kan orsaka stopp. I värsta fall kan stoppet resultera i en kostsam vattenskada så att investera i en förebyggande spolning kan vara en mycket bra idé.

Rörinspektion och filmning av ditt avlopp

Den vanligaste orsaken till att filma ett avlopp är att du återkommande drabbas av stopp i avloppet. Det kan finnas flera anledningar till stoppet, men oftast är det något som blockerar röret. Stopp i avloppsrör utanför huset orsakas ofta av rötter som växer in i röret. Inne i huset orsakas stopp ofta av sprickor, bakfall, spackel eller felmontering av rör. Även något så harmlöst som vanligt matfett kan, om det spolas ner i köksavloppet, ställa till det rejält i avloppsrören. Fettet bildar en hård hinna i rören när det blir stillastående, särskilt när det är kallare ute. Det blir hårt som cement, minskar rörens dimension och till slut blir det stopp.

Innan filmning av avlopp bör röret spolas rent och det löser vi med vår spolbil. Då blir det lättare att se orsaken till felet. Välkommen att kontakta oss på Mantor. Vi är proffs på avlopp!